Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Trpnju se još procjenjuje šteta nakon velike poplave

08.12.2020.

13:56

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U Trpnju se još procjenjuje šteta koja je nastala zbog velike poplave u donjem dijelu trpanjskog polja potkraj proteklog tjedna, nakon što je na tom dijelu Pelješca u 24 sata palo skoro 20 litara kiše po metru četvornom.

Voda je, kako smo već javljali, prodrla u podrume i prizemlja desetak obiteljskih kuća i poslovnih prostora, a zbog aktiviranja podzemnih izvora čak i u kuće koje dosad nisu bile ugrožene poplavom.

Zahvaljujući brzoj intervenciji trpanjskih vatrogasaca s pumpama i pomoći zaposlenika komunalnih društava, spriječena je veća šteta i stanje se postupno normaliziralo.

U Trpnju su međutim i dalje na oprezu jer zbog najave obilnijih oborina ponovno prijeti plavljenje donjeg dijela mjesta.

U međuvremenu Općina Trpanj ponovno je zatražila od Hrvatskih voda sanaciju dijela ispusta iznad obilaznice Trpnja gdje se za velikih kiša skuplja voda, a poduzet će se i druge mjere kako bi se smanjila opasnost od novih poplava.

One su u Trpnju nažalost česta pojava, a ova posljednja već je treća u proteklih 15 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.