Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U utorak 21. sjednica Gradskog vijeća

05.05.2019.

13:46

Autor: Radio Dubrovnik

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako će se 21. sjednica Gradskog vijeća održati u utorak, 7. svibnja u 11 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, a zasad se na dnevnom redu nalazi trideset i pet točaka.

Uz uobičajena vijećnička pitanja, pred gradskim vijećnicima naći će se i prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Dubrovnika za 2018. godinu, prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, prijedlog odluke o rezerviranim parkirališnim mjestima za potrebe zajedničkog korištenja električnih automobila na području Grada Dubrovnika te prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku.

Vijećnici će raspravljati i o prijedlozima odluke o kriterijima za financiranje Javne vatrogasne postrojbe Grada Dubrovnika u 2019. godini, odluke o davanju suglasnosti na opće uvjete obavljanja dimnjačarskih poslova, odluke o davanju suglasnosti na opće uvjete isporuke komunalne usluge ukopa pokojnika unutar groblja i pravilnika o financiranju obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola Grada Dubrovnika.

Pred vijećnicima će se, između ostalog, naći i prijedlozi zaključaka o prihvaćanju teksta Ugovora o ustupanju javnih parkirališnih površina za organizaciju javnih parkirališta u 2019. godini s društvom Sanitat Dubrovnik d.o.o., o usvajanju teksta Dodatka Ugovora o održavanju javne rasvjete na području povijesne jezgre Grada Dubrovnika za dvogodišnje razdoblje te o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2018. godinu.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zaključaka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. godinu, o davanju suglasnosti na tekst Sporazuma o međusobnoj suradnji radi osiguranja financijskih sredstava i provedbe projekta sanacije odlagališta otpada „Grabovica“ – I. etapa, o prihvaćanju Lokalnog programa za mlade Grada Dubrovnika za razdoblje od 2019. – 2021. „Mladi i Grad skupa“ te o prihvaćanju Izvješća o ostvarivanju godišnjeg programa zaštite održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja posebnog rezervata šumske vegetacije  „Otok Lokrum“ za 2018. godinu.

Također, raspravljat će se i o prijedlozima odluka o osnivanju i imenovanju članova Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, izmjeni Odluke o imenovanju Povjerenstva za izravnu dodjelu financijskih sredstava, imenovanju Povjerenstva za ocjenjivanje programa, projekata ili manifestacija za provedbu Javnog poziva za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama u 2019. godini, izmjeni Zaključka o imenovanju Povjerenstva za provjeru ispunjavanja propisanih uvjeta javnih poziva te o davanju prethodne suglasnosti na tekst Statuta javne ustanove Gradsko kazalište Marina Držića.

Uz sve to, vijećnici će odlučivati i o prihvaćanju izvješća o radu javnih ustanova u kulturi te Zavoda za obnovu Dubrovnika za 2018. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.