Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj Luci Nova godina dočekana u hotelu Korkira

01.01.2022.

10:49

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka iz zraka

Vela Luka iz zraka

Foto: TZO Vela Luka / -

Ispraćaj Stare i doček Nove godine u Veloj Luci je bio organiziran u hotelu „Korkira“ u kojemu boravi više od 100 gostiju.

Za njih je domaćin organizirao poseban program, panoramsku vožnju brodom velolučkim zaljevom, šetnju ulicama i degustaciju lokalnih proizvoda.

Za najmlađe uzraste jučer je u glavnom velolučkom parku – đardinu bio organiziran dječji doček Nove godine uz prigodan zabavni program.

Danas točno u podne po 79. put za redom na velolučkom brdu „Pinski rat“ izvijat će se velika Hrvatska zastava uz počasnu paljbu čime se evociraju uspomene iz prvog siječnja davne 1943. godine kada su lokalni antifašisti u okupiranoj Veloj Luci okupatoru usprkos izvijali zastavu kao čin slobode i otpora tuđinu.

Ovaj događaj od tada se obilježava na svaku Novu godinu točno u podne, kada se on zaista i dogodio te je dio velolučkog općinskog protokola i kao takav jedinstven u našoj županiji i Dalmaciji. Podizanje Hrvatske zastave na velolučkoj rivi pratiti će Narodna glazba „Vela Luka“ svojim tradicionalnim novogodišnjim promenadnim nastupom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.