Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj Luci održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta

05.04.2022.

11:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka iz zraka

Vela Luka iz zraka

Foto: TZO Vela Luka / -

U Veloj Luci je održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta, prevenciju u prometu i prevenciju u narušavanju javnog reda i mira.

Na ovoj sjednici također se raspravljalo o sprečavanju svih oblika nasilja, a posebno nasilja u obitelji, brizi o socijalnim slučajevima te o pomoći osoba s mentalnim smetnjama.

Nakon rasprave dogovorene su konkretne mjere s ciljem poboljšanja postojećeg stanja i bolje međusobne suradnje svih nadležnih institucija.

Sjednici su pored općinskog vodstva kao domaćina i organizatora prisustvovali predstavnici Policijske stanice Korčula, Centra za socijalnu skrb otoka Korčule, velolučkog Doma zdravlja, Crvenog križa, Lučke kapetanije te Osnovne i Srednje škole.

Na sjednici je također dogovoreno da se na buduće slične sastanke pozivaju i predstavnici drugih nadležnih i stručnih institucija čija je djelatnost vezana za navedenu problematiku, a sve u cilju poboljšanja stanja u mjestu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.