Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj Luci otvoreno reciklažno dvorište

20.08.2020.

08:32

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Vela Luka

Općina Vela Luka

Foto: - / -

Sinoć je u velolučkoj Poduzetničkoj zoni svečano otvoreno Reciklažno dvorište, u čiju je izgradnju utrošeno 3 i pol milijuna kuna, od kojih je iz fondova Europske unije osigurano oko 3 milijuna kuna, a preostali dio osigurala je lokalna samouprava.

Ovaj značajan komunalni projekt otvorila je Katarina Gugić, općinska načelnica, dok je o njegovim tehničkim i drugim karakteristikama govorio Damir Andreis, direktor Javnog komunalnog poduzeća „Komunalne djelatnosti d.o.o.“ , kojem je Općina predala na upravljanje Reciklažno dvorište.

Svečanosti su pored ostalih prisustvovali općinski i županijski vijećnici, te predstavnici javnog, društvenog i političkog života Vele Luke. Otvaranjem ovog komunalnog projekta velolučka Općina napravila je još jedan značajan civilizacijski iskorak u zaštiti prirodnog okoliša.

Valja također napomenuti da su sinoć zaposlenici Reciklažnog dvorišta prisutnima demonstrirali način rada preše za papir i stroja za usitnjavanje granja i drugog bio otpada, te da je lokalna samouprava do ovog objekta osigurala prostor u koji se mogu zbrinjavati stari i neregistrirani osobni automobili smješteni na javnim površinama.

Reciklažno dvorište Vela Luka započinje danas sa radom na adresi Ulica 43 br. 50B (kraj bivše Elektronike). Radno vrijeme reciklažnog dvorišta bit će ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 14, utorkom i četvrtkom od 13 do 20 i subotom od 7 do 12 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.