Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj Luci počinju 14. Dani korčulanskog maslinovog ulja

09.09.2022.

12:16

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

Foto: HTV / HRT

Poslijepodne u Veloj Luci započinju 14. Dani korčulanskog maslinovog ulja.

Za to vrijeme predviđeno je održavanje nekoliko stručnih predavanja doktora Stanislava Štambuka, višeg stručnog savjetnika u Ministarstvu poljoprivrede, zatim doktorice Mirele Žanetić iz Instituta za jadranske kulture Split te Čazima Alkovića iz Bara koji će predstaviti crnogorski časopis „Maslinada“.

Održat će se nekoliko degustacija maslinovog ulja te će se javnosti predstaviti dobitnici međunarodnih javnih priznanja za vrhunsku kvalitetu velolučkog i korčulanskog maslinovog ulja. Održat će se i Okrugli stol o maslinarstvu i uljarstvu, a u subotu i velika fešta u centru mjesta uz domaće gastronomske specijalitete i bogatu glazbu.

Dani korčulanskog maslinovog ulja završavaju u nedjelju zajedničkim druženjem i izletom na poznatom obližnjem velolučkom otočiću i izletištu Proizd.

Organizator ovogodišnjih Dana korčulanskog maslinovog ulja je Udruga maslinara Vele Luke uz potporu tamošnje Turističke zajednice, Općine Vela Luka i Udruge Luško lito.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.