Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj Luci predstavljen projekt uređenja budućeg Doma kulture

29.12.2021.

09:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka iz zraka

Vela Luka iz zraka

Foto: TZO Vela Luka / -

U Veloj Luci je javno predstavljen Idejni projekt uređenja budućeg Doma kulture koji će biti smješten u zgradi nekadašnjeg Zadružnog doma.

Tijekom predstavljanja ovog projekta i javne rasprave koja je tom prilikom održana rečeno je da će budući velolučki Dom kulture imati niz sadržaja. U njemu će biti smještena muzejska zbirka „Vele špilje“ kao i zbirka umjetnina poznatih domaćih i svjetskih umjetnika, izložbena galerija, Zavičajni muzej, knjižnica, Kino dvorana, te prostorije velolučkih kulturno umjetničkih i humanitarnih udruga.

Nakon izrade Idejnog projekta uslijediti će izrada Glavnog projekta i ishođenje Građevinske dozvole, a potom njegova prijava kod nacionalnih i europskih fondova radi financiranja izgradnje ovog krupnog i značajnog kulturnog objekta, kazano je u raspravi u kojoj su pored predstavnika izrađivača projekta sudjelovali predstavnici Općine, velolučkog Centra za kulturu kao i predstavnici javnog, kulturnog i društvenog života Vele Luke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.