Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj Luci se obilježava rođendan Šime Vučetića

21.03.2023.

12:32

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka iz zraka

Vela Luka iz zraka

Foto: TZO Vela Luka / -

Program obilježavanja Dana velolučke Općine nastavlja se i danas. Tim povodom u Školskoj sportskoj dvorani na "Moćnome lazu" održava se Dan tamošnjeg Dječjeg vrtića "Radost".

Isto tako započela je kulturna manifestacija "Proljeće s Vučetićem" koja je posvećena životu i djelu poznatog hrvatskog pjesnika i književnika "Šime Vučetića", rođenog Velolučanina. Tim povodom na njegovu rodnu kuću izaslanstvo Općine i Narodne knjižnice koja nosi njegovo ime položit će vijence i cvijeće. U povodu njegovog rođendana ista delegacija položit će vijence na njegovu grobnicu na mjesnome groblju Svetoga Roka. U sklopu iste kulturne manifestacije večeras s početkom u 18 sati i 30 minuta u dvorani Osnovne škole biti će predstavljena monografija pod nazivom "Svjetioničarski libar mali", autora Vedrana Trgovčića.

Dok će se potom održati sportska priredba "Mrkla strka". Riječ je o tradicionalnom noćnom atletskom natjecanju od pijace župne crkve Svetog Josipa do crkvice Svetog Ivana Krstitelja u živopisnoj velolučkoj uvali Gradina. Staza je duga oko 5 kilometara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.