Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj Luci u srpnju 60 posto lanjskog turističkog prometa

24.07.2020.

09:20

Autor: Radio Dubrovnik/Tonči Donjerković

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Prema podacima sustava E – vizitor u Veloj Luci boravi 1200 gostiju. Riječ je uglavnom o stranim turistima koji su smješteni pretežno u privatnim kućama u okolnim velolučkim uvalama, a manji dio u dva hotela i autokampu.

U ovaj broj nisu uračunati nautičari koji svakodnevno uplovljavaju u velolučki zaljev. U prosjeku dnevno uplovi više od 50 jahti od 7 do 10 turista po plovilu. Imajući u vidu ovaj podatak broj stvarnih gostiju u Veloj Luci je u tom slučaju značajno veći.

Prema podacima Turističke zajednice u ovome je mjestu od početka godine do 15. srpnja ostvareno 42 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa. Dok je od prvog do petnaestog srpnja realizirano 60 posto prošlogodišnjeg broja noćenja.

U tom razdoblju privatni smještaj je zabilježio 75 posto prošlogodišnje popunjenosti. Kako saznajemo, idućeg tjedna se očekuje porast popunjenosti turističkih kapaciteta i to u svim vidovima smještaja, a također se očekuje otvaranje i trećeg hotela, hotela "Jadran".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.