Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Vinotočju Vodopić u Konavlima proslavljen Mratidan

12.11.2021.

11:19

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Sinoć je u Vinotočju Vodopić organizirana simbolična svečanost krštenja mladog mošta u vino. Uz nazočnost dva vinska biskupa krstilo se crno vino Agroturizma Konavle napravljeno na ovogodišnjem Trganju, a kojim će se otvoriti ovogodišnji 14. Mirisi Božića.

Krstila se i Malvasija dubrovačka domaćina Iva Vodopića.

U ovom šaljivom i simboličnom koncelebriranom obredu vinski biskupi su zahvalili Sv. Martinu i antičkom bogu Bacchusu na dobrom urodu i izvrsnoj kvaliteti konavoskih vina. Otklonili su sve moguće mane, nedaće i probleme s vinima i zazivali obilje dobrih prigoda na kojima će se narednoj godini vino popiti.

Konavljani su za ovogodišnjeg vinskoga kuma pozvali iskusnog Zagorca Mladena koji je za ovu prigodu došao čak iz Stubičkih Toplica.

Na svečanosti su se kušala i druga mlada vina i sljubljivala s tradicionalnom konavoskom menestrom. Za dobru atmosferu su se pobrinuli Antun Toto Rilović i Mijač Banac.

Događaj je zbog epidemiološke situacije organiziran uz prisutnost ograničenog broja posjetitelja i uz predočenje COVID potvrda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.