Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Zračnoj luci Dubrovnik do kraja godine se očekuje preko dva milijuna putnika

12.09.2022.

12:20

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik, ilustracija

Zračna luka Dubrovnik, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Zračna luka Dubrovnik do kraja godine ostvarit će promet od preko dva milijuna putnika, što je 75 posto u odnosu na 2019. godinu, rečeno je na sastanku načelnika Općine Konavle Boža Lasića, predsjednika Općinskog vijeća Iva Simovića i pročelnika Upravnog odjela za opće poslove Maria Curića s novim direktorom Zračne luke Dubrovnik Viktorom Šoberom i direktorom Sektora komercijalnih poslova u ZL Dubrovnik Ivanom Maslaćem.

Načelnik Lasić je naglasio kako je Zračna luka Dubrovnik glavni gospodarski subjekt na području Konavala i kako je vrlo zainteresiran za daljnje planove razvoja aerodoroma, a u skladu s tim bilo je riječi i o mogućoj suradnji u Poslovnoj zoni Čilipi koja se nalazi odmah u produžetku Zračne luke.

Načelnik Lasić je članove uprave Zračne luke Dubrovnik podsjetio na inicijativu Županije o promjeni imena dubrovačkog aerodroma u Zračna luka Ruđera Boškovića Dubrovnik, što su predstavnici zračne luke pozdravili.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.