Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U županiji još dva novozaražena, sazvana izvanredna konferencija za medije

10.04.2020.

13:18

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prema posljednjim dostupnim informacijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih koronavirusom je 69, a od 35 uzoraka koji su poslani u srijedu imamo dva nova slučaja: jedan iz Dubrovnika te jedan slučaj u općini Slivno.

Još uvijek se čekaju nalazi 33 uzorka poslanih na analizu u četvrtak.

U kućnoj izolaciji je 48 pozitivnih osoba. Hospitalizirano je 16 pozitivnih pacijenata. Deset ih je u OB Dubrovnik, a šest u sekundarnom objektu bolnice tj. Studentskom domu.

Od četiri pacijenta koji su prethodno stavljeni na respirator i prebačeni u Split, tri su skinuta s respiratora, dva su tijekom jučerašnjeg dana vraćena u OB Dubrovnik na liječenje, a jedan će biti vraćen danas u poslijepodnevnim satima. Jedna osoba je i dalje iz predostrožnosti u Klinici za zarazne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu, a njegovo opće stanje je dobro. Također, jedna osoba je ranije preminula, a dvije osobe su izliječene. Do današnjeg dana ukupno je upućeno 636 uzorka na analizu.

U posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje samoizolacije, a od početka pandemije to je ukupno 18 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

U karanteni su i dalje dvije osobe. ŽC 112 Dubrovnik je do danas zaprimio 1160 poziva građana vezano za koronavirus.

Za 15 sati zakazana je izvanredna konferencija za medije županijskog stožera civilne zaštite, koju ćemo izravno prenositi u našem programu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.