Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Udruga Agroturizam Konavle predstavila županu Dobroslaviću program "Mirisa Božića"

08.12.2021.

15:40

Autor: Radio Dubrovnik

Udruga Agroturizam Konavle predstavila županu Dobroslaviću program "Mirisa Božića" 2021.

Udruga Agroturizam Konavle predstavila županu Dobroslaviću program "Mirisa Božića" 2021.

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Predstavnici udruge Agroturizam Konavle predstavili su županu Nikoli Dobroslaviću i zamjeniku župana Jošku Cebalu program 14. Mirisa Božića te pozvali župana Dubrovačko-neretvanske županije da i ove godine otvori tu tradicionalnu manifestaciju.

Otvaranje ovogodišnjih “Mirisa Božića” je u subotu 18. prosinca ispred Doma kulture na Grudi, a završavaju 26. prosinca kolendom na skalinima ispred crkve sv. Nikole u Cavtatu. Manifestacija i ove godine ima humanitarni karakter pa će se na božićnom koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Čilipima prikupljati prilozi za Zakladu Otac Ivan Fiorović. Središnji dio programa, od 18. do 22. prosinca, su “Dani konavoske zelene menestre baštine i vina” kada konavoski agroturizmi, vinari i muzeji otvaraju svoja vrata brojnim posjetiteljima. Novost ovogodišnjih Mirisa Božića je “Program plus” sa sedam raznovrsnih i zanimljivih događaja koji se organiziraju na vinskim postama i u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala.

“Županija podržava sve projekte koje doprinose razvoju ruralnih prostora u našoj županiji, a rad Agroturizma pravi je primjer koji trebaju slijediti i drugi i zato imaju punu podršku Županije za projekte koje provode” kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Ovo je bila prilika da Udruga županu podnese izvještaj za brojne ovogodišnje aktivnosti koje su provedene unatoč pandemijskim uvjetima. Posebno su istaknuti projekti Gusti od kobasica, Proljeće u Konavlima, Konavle pod zvijezdama, Gledam svoje Konavle, Trganje, tematske večeri i gastro edukacije.

Predstavnici Agroturizma su istaknuli angažman članova udruge i nesebičan volonterski rad te zahvalili županiji na podršci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.