Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Udruga Lukjernica predstavlja knjigu „Služiti čovjeku“

04.04.2019.

08:11

Autor: Radio Dubrovnik

Udruga Lukjernica

Udruga Lukjernica

Foto: - / -

„Služiti čovjeku - putokaz humanosti u medicini“ naslov je knjige čije predstavljanje će se održati večeras u 19 sati u Dvorani Ivana Pavla II. u organizaciji Udruge Lukjernica. Predstavljanje knjige će voditi autori prof. dr. sc Marijana Braš i prof. dr. sc. Veljko Đorđević.

Braš i Đorđević su liječnici i profesori, specijalisti psihijatrije s dugogodišnjim iskustvom rada u KBC Zagreb te u Centru za palijativnu medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Knjigu čine 150 sabranih priča od 260 koautora, zdravstvenih profesionalaca koji rade s neizlječivim pacijentima, a nastala je kao rezultat predavanja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Predstavljanju knjige će prethoditi seminar „Osnaživanje kapaciteta stručnjaka zaposlenih u pomagačkim profesijama“ koji je namjenjen lječnicima, medicinskom osoblju, socijalnim radnicima, psihoterapeutima, nastavnicima, odgojiteljima i zaposlenicima udruga koje su pružatelji usluga u zdravstvu i socijali.

Teme seminara, koji će biti odlična prilika za proširivanje znanja o navedenim temama i za međusobnu razmjenu iskustava, su: Sindrom sagorjevanja kod pomagačkih zanimanja i Mentalno zdravlje i bolesti – rano prepoznavanje. Početak seminara je u 16  sati, a održat će ga gostujući predavači.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.