Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Udruga "Sigurnost u prometu" održat će Školu sigurne vožnje

15.11.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Udruga "Sigurnost u prometu" Dubrovnik poziva sve zainteresirane sugrađane da se prijave na "Školu sigurne vožnje", koju udruga organizira u suradnji s Auto klubom Župa dubrovačka. Prijave su u tijeku!

"Svi vozači znaju da ih autoškole, koliko god dobre bile, neće naučiti kako se ispravno vozi i kako se ponašati u prometu kada se nađu u opasnosti na cesti koja može prouzrokovati prometne nesreću… Te se stvari uče iz iskustva.
 Ali katkad iskustvo stečeno na pravim prometnicama dolazi uz velik rizik i puno, puno stresa – zato Udruga Sigurnost u prometu zajedno sa AK Župa dubrovačka započinje sa ŠKOLOM SIGURNE VOŽNJE, a sve uz  siguran i zabavan način. Drugi u Hrvatskoj, prvi u Dalmaciji", ističe Pavela.
 
"U ŠKOLI SIGURNE VOŽNJE, uz upute vrhunskih vozača, osvajača medalja i obrazovanih instruktora usvajate smjernice iz kojih proizlazi sigurno vladanje vozilom. Simulacijama raznih nepredvidivih i ekstremnih uvjeta u mogućnosti ste učvrstiti svoja znanja i iskušati vozačke vještine u potpuno sigurnom okruženju kako biste upoznali granice svoje sposobnosti vožnje, naučili pravilno reagirati u opasnim situacijama te, u konačnici, sigurnije vozili. Udruga Sigurnost u prometu zajedno sa AK Župa dubrovačka  i uz instruktore pojedinih autoškola nudi vam besplatni trening sigurne vožnje kao dopunski program za vozače svih kategorija s ciljem edukacije vozača i njihovih reakcija u rizičnim situacijama koje se svakodnevno događaju u prometu", navodi Denis Pavela.
 
ŠKOLI SIGURNE VOŽNJE će moći prisustvovati svi polaznici autoškola prije polaganja finalnog ispita za vozače, kao i svi ostali građani/ke koji se još ne osjećaju sigurno i opušteno za volanom.
 
Svi koji žele pristupiti školi sigurne vožnje, provjeriti kao i usavršiti svoje vozačke sposobnosti mogu se prijaviti putem inboxa FB stranice Sigurnost u prometu Dubrovnik ili na email dpavela@gmail.com.
 
Naravno sve uz epidemiološke upute ZZJZ i nacionalnog stožera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.