Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ugovori za projekte lučke infrastrukture vrijedne 8,7 milijuna kuna

24.02.2020.

14:08

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Ravnatelji Županijske lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije i Županijske lučke uprave Korčula Antun Banovac i Ante Tvrdeić potpisali su u Splitu s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem ugovore o ulaganju u lučku infrastrukturu vrijedne 8,7 milijuna kuna.

Riječ je o projektu Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije ”Rekonstrukcija dijela luke otvorene za javni promet u Trpnju” u iznosu 5,2 milijuna kuna te projektu ŽLU Korčula ”Pontonska komunalna luka u uvali Luka – Porto Uš” u iznosu 3,5 milijuna kuna.

Potpisivanju je nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo koji je istaknuo zadovoljstvo današnjim važnim koracima u provedbi projekata koji će uvelike olakšati život lokalnom stanovništvu.

Inače, danas je potpisan ugovor za prvu fazu projekta rekonstrukcije luke u Trpnju. Ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna, a radovi prve faze koji su u tijeku će trajati do lipnja 2020. godine.

Ukupna vrijednost Pontonske luke u Korčuli kojom će lokalno stanovništvo dobiti novih 88 vezova je 4,7 milijuna kuna. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture snosi 3,5 milijuna kuna troškova, a ostatak sredstava osigurat će ŽLU Korčula. Završetak projekta očekuje se do ljeta ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.