Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uhićen 57-godišnjak osumnjičen za više kaznenih djela iznude

27.10.2020.

11:38

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U ponedjeljak 26. listopada, uhićen je 57-godišnjak koji je bio nedostupan policiji i za kojim je na snazi bila tjeralica, a koji se sumnjiči za više kaznenih djela iznude, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Podsjetimo, nastavkom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske početkom listopada utvrđeno je da je osumnjičeni, koji je krajem kolovoza uhićen i kazneno prijavljen za više kaznenih djela iznudi i lihvarskog ugovora na štetu dvojice hrvatskih državljana, počinio veći broj kaznenih djela lihvarskog ugovora i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

Kriminalističkim istraživanjem je tada utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. godine istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10 posto i 8 posto, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura.

Osumnjičeni 57-godišnjak je rano jutros, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Policija još jednom poziva eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da im se s punim povjerenjem obrate.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.