Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uhićen s gotovo 30 kg marihuane

26.12.2013.

12:49

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog sumnje u krijumčarenje opojnim drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer je obavljena detaljna pretraga automobila

Na Badnji dan u poslijepodnevnim satima na graničnom prijelazu Klek u osobnom je automobilu pronađeno 35 paketa s gotovo 30 kilograma marihuane. Naime, ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Klek pristupio je automobil, albanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije. Tijekom granične kontrole u suradnji policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine uočene su preinake u podu automobila namijenjene za skrivanje i krijumčarenje.
Službeni pas za detekciju droga pozitivno je reagirao na prisutnost opojnih droga. Zbog sumnje u krijumčarenje opojnim drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, a temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer je obavljena detaljna pretraga automobila.
Pretragom je u pregrađenom  prostoru u podvožju automobila pronađeno 35 paketa oblijepljenih prozirnom pvc folijom u kojima se nalazila marihuana, ukupne težine gotovo 30 kilograma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.