Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uhićeni s ukradenim vozilima

01.08.2013.

13:28

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Slijede dodatne provjere i izvidi s ciljem utvrđivanja stvarnih vlasnika i vraćanja vozila oštećenima

U protekla dva dana, na graničnom prijelazu Karasovići, policijski službenici Policijske postaje Gruda su prilikom obavljanja granične kontrole u dva navrata utvrdili sumnju u krivotvorenje broja šasija na dva automobila. Radi se o automobilu marke Ford, francuskih registracijskih oznaka, za koje je provjerom utvrđeno da je ukradeno u Francuskoj te automobilu SeatAlhambra, slovačkih nacionalnih oznaka. Slijede dodatne provjere i izvidi s ciljem utvrđivanja stvarnih vlasnika i vraćanja vozila oštećenima. Na graničnom prijelazu Karasovići jučer je zatečen i 22-godišnji državljanin Kosova koji je pokušao ući u RH korištenjem krivotvorene mađarske osobne iskaznice.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog krivotvorenja isprave on je predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. Policijski službenici Policijske postaje Gruda su u utorak, 30. srpnja, u mjestu Đurinići na području Konavala zatekli 26-godišnjeg državljanina Pakistana, bez osobnih dokumenata, za kojeg je utvrđeno da je istog dana ilegalno prešao državnu granicu. Određena mu je zabrana ulaska i boravku u RH  te je pokrenut postupak readmisije u Crnu Goru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.