Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uhićeni šverceri drogom vrijednom milijun i 600 tisuća kn

12.11.2013.

14:30

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, policijski su službenici obavili detaljnu pretragu vozila. U prerađenom dijelu između zadnjeg sjedišta i rezervoara pronađeno je 58 paketa oblijepljenih prozirnom PVC folijom težine 31 420,18 g marihuane

Na međunarodni granični prijelaz Klek, s namjerom ulaska u Hrvatsku pristupio je proteklog vikenda osobni automobil, albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije.
Tijekom obavljanja granične kontrole granična policija i djelatnici carine uočili su preinake u prtljažniku i posumnjali na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo, a 38-godišnji vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, policijski su službenici obavili detaljnu pretragu vozila. U prerađenom dijelu između zadnjeg sjedišta i rezervoara pronađeno je 58 paketa oblijepljenih prozirnom PVC folijom težine 31 420,18 g marihuane.
To je rekordna zapljena marihuane na graničnom prijelazu Klek, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 470 000 kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 1 600 000 kuna. Osumnjičeni 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.