Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uhićeni zbog preprodaje heroina

28.09.2013.

08:44

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pet hrvatskih državljana uhićeno je zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama uz Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja.

Pet hrvatskih državljana uhićeno je u sklopu opširnije akcije u kojoj su zajendo radili Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split, zajedno sa Službom kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Državnom agencijom za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.
Uhićene se sumnjiči da su se od početka 2013. do 26. rujna 2013.godine, na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske, organizirali zajedničko djelovanje radi kontinuirane nabave i krijumčarenja većih količina heroina iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te njegovu daljnju preprodaju na području Dubrovnika i Imotskog.
U tom razdoblju prokrijumčarili su i preprodali najmanje 2,5 kg heroina, čija se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko milijun kuna. Na području Dubrovnika uhićene su četiri, a na području Imotskog jedna osoba. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica hrvatskih državljana privedena su pritvorskom nadzorniku, a protiv istih je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.