Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uklonit će se antenski sustav HT-a u Donjem Čelu

06.04.2020.

14:29

Autor: Radio Dubrovnik

Lučka uprava Dubrovnik

Lučka uprava Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako ih je Hrvatski Telekom d.d. izvijestio da su započeli s poduzimanjem aktivnosti u svrhu realizacije premještanja antenskog prihvata sa zgrade koja se koristi kao ured Hrvatske pošte, a nalazi se u samom središtu Donjeg Čela na Koločepu.

Iz Hrvatskog Telekoma navode da će antenski sklop u najkraćem mogućem roku premjestiti s lokacije kat. čestica 48/2 k.o. Koločep na drugu primjerenu lokaciju.

Rezultat je to pravovremenog i žurnog reagiranja Grada Dubrovnika, koji je još 11. veljače 2020. godine putem svog nadležnog Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom zatražio uklanjanje antenskog prihvata.

Grad Dubrovnik kao vlasnik prostora nije odobrio postavljanje navedenog antenskog sustava na zgradu Hrvatske pošte u Donjem Čelu niti je suglasnost za isto zatražena, a njegovo postavljanje izazvalo je negodovanje mještana koji su izrazili bojazan da im je ovakvim postupanjem HT-a ugroženo zdravlje.

Izvanredna situacija s epidemijom koronavirusa nažalost privremeno je usporila postupak uklanjanja antenskog prihvata s predmetne lokacije, no važno je napomenutu da je sustav stavljen van funkcije odnosno da isti ne emitira signal.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.