Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uklonit će se svi bankomati ako vlasnici ne ishode odobrenje konzervatora

18.06.2019.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U suglasnosti sa Ministarstvom kulture RH gradonačelnik Mato Franković uputio je Gradskom vijeću Grada Dubrovnika prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu, po kojima je na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri zabranjeno postavljanje bankomata, kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića.

"U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se oni moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture", ističu iz Grada Dubrovnika.

"Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela", smatraju iz gradske uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.