Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ukrajinka osumnjičena za prouzročenje stečaja

16.09.2020.

12:26

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističkih policije 37-godišnja državljanka Ukrajine, sa stalnim boravištem u Republici Hrvatskoj, osumnjičena je za kazno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u svezi kaznenog djela prouzročenje stečaja.

Sumnjiči se da je sredinom listopada 2019., bez ikakve naknade i protučinidbe, poslovne udjele i sve nekretnine trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, koje se bavilo uslugama smještaja turistima, u vrijednosti od gotovo 26 milijuna kuna, prenijela na drugo trgovačko društvo, također sa sjedištem u Dubrovniku, koje se bavi istom djelatnošću i koje je u vlasništvu člana njene obitelji, a sve s ciljem izbjegavanja blokiranja žiro računa svog trgovačkog društva po zahtjevu FINA-e koji je trebao biti blokiran krajem listopada navedene godine.

Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku u redovnoj zakonskoj proceduri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.