Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ulica Put Tihe u Cavtatu pješačka zona do 1. rujna

14.06.2019.

15:33

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

U cilju pretvaranja dijela ulice Put Tihe u pješačku zonu u večernjim satima te povećanja sigurnosti prometovanja, načelnik Općine Konavle Božo Lasić proglasio je pješačku zonu od kućnog broja 1 do kućnog broja 32 (bivša Dječja bolnica) od 15.lipnja do 1. rujna.

Tako se zabranjuje ulazak, prometovanje i parkiranje svim osobnim i teretnim vozilima od 19 do 24 sata. Prometovanje je izuzetno dozvoljeno vozilima s posebnom dozvolom.

Promet se u spomenutom vremenskom razdoblju dozvoljava vozilima od javnog interesa za stanovnike Cavtata: policijska vozila, vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila samo u slučajevima intervencije, te servisnim vozilima HEP-a, Hrvatske pošte, T-coma, Konavoskog komunalnog društva, Čistoće i zelenila, Čistoće Dubrovnik i Općine Konavle prema potrebi uz prethodno odobrenje Upravnog odjela za komunalni sustav i gospodarenje nekretnina.

Servisna vozila HEP-a, T-com, Hrvatske pošte i ostalim tvrtkama koje obavljaju poštanske usluge izdaje se 'dozvola' za prometovanje u vremenu zabrane.

Vlasnicima vozila kojima je stalno mjesto prebivalište u ulici Put Tihe, od kućnog broja 1 do kućnog broja 32, dozvoljava se prometovanje i parkiranje u navedenom vremenskom razdoblju uz prethodno ishodovanje dozvole. Dozvolu na zahtjev izdaje prometni redar uz suglasnost pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i gospodarenje nekretninama.

Prometni redari će nadzirati provođenje ove odluke sukladno njihovim ovlastima.

Pozivaju se vlasnici vozila kojima je stalno mjesto prebivalište na spomenutim kućnim brojevima da radnim danom u Općini Konavle podnesu zahtjev za dozvolu za prometovanje te je preuzmu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.