Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ulica žrtava s Dakse uređuje se prema prijedlozima stanara

29.03.2023.

17:01

Autor: Radio Dubrovnik

Ulica žrtava s Dakse uređuje se prema prijedlozima stanara

Ulica žrtava s Dakse uređuje se prema prijedlozima stanara

Foto: Grad Dubrovnik / -

Nakon sastanka gradonačelnika sa stanovnicima dijela Ulice Žrtava s Dakse, na kojem su kroz otvoreni dijalog stanari iznijeli svoje prijedloge uređenja ulice, Grad Dubrovnik je danas pristupio izvođenju prvih radova na komunalnom uređenju navedenog dijela ulice koji se proteže paralelno uz prometnicu.

Očekivano trajanje radova je sedam do osam dana, a u sklopu istih će se ukloniti postojeći asfaltni zastor, koji je u jako lošem stanju, te će se nakon potrebnog tamponiranja dio ulice presvući novim slojem asfalta.

Uz cestu će se postaviti betonski rubnjaci i javna rasvjeta te će se osvijetlili dosad neosvijetljeni dio ulice.

Izvođač radova je Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina na području Grada Dubrovnika.

Kako je na spomenutom sastanku stanara s gradonačelnikom i usuglašeno, dio ulice Žrtava s Dakse će se nastaviti koristiti za pješački promet kao i do sada, uz iznimku prolaska automobilima isključivo stanarima koji imaju osiguran parking na svojim parcelama, a parkiranje vozila u ulici neće biti dozvoljeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.