Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ultimi u Veloj Luci s udrugom "Trtajun"

25.02.2020.

11:02

Autor: Radio Dubrovnik/Tonči Donjerković

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je velolučka udruga za njegovanje i promicanje pokladnih običaja "Trtajun" održala svoj tradicionalni maškarani ples, poslijepodne u 15.30 iz velolučke trajektne luke kreće velika maškarana povorka, koja će proći uzduž velolučke rive.

Potom će na "Maloj rivi" u središtu mjesta biti upriličeno suđenje Krnovalici za sve nevolje koje su Velu Luku zadesile u prošloj godini. Po završetku suđenja Krnovalica će biti spaljena na lomaču.

Po okončanju ovog dijela pokladnog ceremonijala u obližnjim velolučkim ugostiteljskim objektima priredit će se maškarani ples za najmlađe uzraste. U maškaranoj povorci sudjelovat će svi uzrasti Velolučana, među kojima će biti najbrojnije skupine maškara tamošnje Osnovne škole. Povorku će i ove godine predvoditi omaškarana Limena glazba Vele Luke.

Slična događa poslijepodne će se također održati u susjednim mjestima na zapadnom dijelu otoka Korčule – u Blatu i Smokvici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.