Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Unatoč povoljnoj prometnoj statistici policija nastavlja preventivni rad

23.12.2020.

10:54

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska tijekom ove godine bilježi značajno poboljšanje prometne statistike. Broj prometnih nesreća pao je za gotovo 40 posto, broj teško ozlijeđenih osoba smanjen je za 47 posto, dok je broj smrtno stradalih osoba smanjen za 55 posto.

Cilj policije je u još boljoj mjeri povećati razinu sigurnosti cestovnog prometa i time stradavanja sudionika u prometu svesti na najmanju moguću mjeru.

Stoga će se danas od 8 do 16 sati, na svim prometnicama u našoj Županiji provesti operativno-preventivna akcija pod nazivom „Četiri ubojice u prometu“.

U okviru akcije policijski službenici provodit će pojačani nadzor vozila i vozača usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji nerijetko dovode do najtežih stradavanja u prometu, a to su prije svega prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, ne poštivanje dopuštene brzine kretanja vozila, ne korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela tijekom vožnje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.