Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Unatoč povoljnoj prometnoj statistici policija nastavlja preventivni rad

24.12.2020.

13:08

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

Policijski službenici prometne policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tijekom protekla dva dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske proveli su preventivnu akciju "Četiri ubojice u prometu".

Cilj akcije je da se u što većoj mjeri svim sudionicima u prometu skrene pozornost na one prometne prekršaji koji najčešće dovode do najtežih posljedica u prometu, odnosno do teških tjelesnih ozljeda i smrtnih posljedica, a to su prekršaji brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, ne korištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela tijekom vožnje.

Intencija policije nikada nije kažnjavanje, upravo suprotno, cilj svih naših aktivnosti usmjeren je na sprječavanje prometnih nesreća kako bi na taj način što manje osoba nepotrebno stradalo.

U ovu akciju uključili su se i naši poznati sugrađani glumac Branimir Vidić – Flika na području Dubrovnika, priznata kuharica Lidija Kralj na području Stona, svjetska juniorska prvakinja u bacanju diska Marija Tolj na području Orebića, bivši igrač Hajduka i poznati nogometni trener Mišo Krstičević na području Ploča, na način da su uručili rokovnik i kemijsku olovku onim sudionicima u prometu koji tijekom ove akcije nisu počinili niti jedan prometni prekršaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.