Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uoči Dana dubrovačkih branitelja položeni vijenci diljem grada

04.12.2022.

12:10

Autor: Radio Dubrovnik

Uoči Dana dubrovačkih branitelja položeni vijenci diljem grada

Uoči Dana dubrovačkih branitelja položeni vijenci diljem grada

Foto: Grad Dubrovnik / -

Uoči Dana dubrovačkih branitelja, ujedno obljetnice najtežeg napada na Dubrovnik 6. prosinca 1991. godine kada je grad herojski obranjen, predstavnici Grada Dubrovnika danas su položili vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježjima na gradskom području.

Počast braniteljima i civilima stradalim u obrani Dubrovnika i hrvatskog juga u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Komolcu, Novoj Mokošici, Mokošici i na Osojniku odali su gradski pročelnici Ante Vojvodić i Božo Benić.

Pred spomen-obilježjem kod broda Sveti Vlaho u parku na Batali te kod spomen-obilježja na Bosanci i Strinčjeri vijence su položili i svijeće zapalili gradski vijećnici Olga Muratti, Đuro Capor i Ivan Maslać.

Gradski vijećnici Ivo Lučić i Andro Vlahušić te gradski pročelnik Ivan Bajić položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježjima u Mrčevu, na Gromači, u Trstenom i Zatonu Velikom.

Polaganjima vijenaca priključili su se i predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U sklopu višednevnog programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja 2022., u dvorani Visia u 19 sati održat će se projekcija dokumentarnog filma "Ljudi od mora" autora Paule i Đela Jusića, u produkciji Adria ton production, posvećenog pripadnicima Odreda naoružanih brodova - Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.