Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uplaćena prva sredstva pomoći Petrinji, Grad se stavio na raspolaganje

31.12.2020.

11:38

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik/MUP

Grad Dubrovnik/MUP

Foto: - / -

Grad Dubrovnik uplatio je danas sredstva prve inicijalne pomoći potresom razorenom području Grada Petrinje u iznosu 150 tisuća kuna, nakon što je koordinacijom s gradovima Splitom, Šibenikom i Zadrom odlučeno da će ova se odustati od svih planiranih novogodišnjih programa.

Ta sredstva će se prenamijeniti za pomoć Gradu Petrinji u nošenju s tragičnim posljedicama razornog potresa koji je šire područje ovog grada u Sisačko-moslavačkoj županiji pogodio u utorak.

Grad Dubrovnik je odmah otkazao sva planirana događanja koja prate program ovogodišnjeg Zimskog festivala, poput blagdanskog pop-up cabrio busa i srodnih programa. Otkazan je i vatromet koji se u novogodišnjoj noći trebao izvesti s dvije lokacije.

Navedena sredstva tek su prvi znak pomoći koju je Grad Dubrovnik spreman uputiti potresom stradalom stanovništvu. S područja Dubrovnika još u utorak upućeni su pripadnici gradske Vatrogasne postrojbe i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Dubrovnik.

Kako je u svom obraćanju petrinjskom kolegi naveo gradonačelnik Mato Franković, Grad Dubrovnik je Gradu Petrinji stavio na raspolaganje sve potrebne resurse, koji uz financijsku potporu uključuju podršku u ljudstvu, opremi, ali i smještaju ukoliko i taj oblik pomoći bude potreban, a za što su već određeni kapaciteti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.