Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

11:02 / 09.01.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

"Upoznaj svoju zemlju": U nedjelju besplatno razgledanje grada!

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju" Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske i partneri će, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske u nedjelju 12. siječnja u 12 sati organizirati besplatna vođenja.

Projekt će se odviti u svim gradovima kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri.

Riječ jeo organizaciji besplatnih vođenja u oko 30 gradova Hrvatske (zaštićenih lokaliteta) s početkom u isto vrijeme.

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik se pridružilo projektu i besplatno razgledanje grada organizira 12. siječnja u 12 sati ispred Turističke zajednice Grada Dubrovnika na Pilama.

Ove godine organizira se treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drugačiji način.

"Odlični odazivi građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske potaknula nas je da organiziramo i treće izdanje projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a na isti način htjeli smo ukazati na na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine kao i značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje. Ujedno smo htjeli istaknuti važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj", ističu dubrovački vodiči.

Jelica Čučević Vodiči Upoznaj zemlju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.