Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika prestaje s radom

11.05.2020.

15:00

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Sukladno odlukama o popuštanju mjera zaštite od pandemije uzrokovane koronavirusom donesenim od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite, nakon gotovo dva mjeseca danas je prestao s radom Upravljački centar Civilne zaštite Grada Dubrovnika.

Upravljački centar uspostavljen je 23. ožujka u svrhu koordinacije operativnog provođenja svih aktivnosti pri suzbijanju pandemije koronavirusa na području Grada Dubrovnika, a raspoređeni volonteri građanima su bili dostupni na, za tu svrhu otvorenom, besplatnom info telefonskom broju kao i na dvije e-mail adrese, od kojih je jedna služila za regulaciju propusnica.

Ukupno je navedenom razdoblju izdano 3 400 propusnica za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta dok su volonteri tjedno zaprimali i više tisuća telefonskih poziva građana koji su se između ostalog odnosili na organizaciju života u izvanrednim okolnostima.

Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika prethodno je, podsjetimo, demobilizirao i operativne snage Civilne zaštite Grada Dubrovnika. Svakodnevno vodeći računa da se građani pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, operativne snage CZ odigrale su ključnu ulogu u suzbijanju širenja zaraze na lokalnoj razini.

S ciljem pravovremenog i točnog informiranja javnosti na internetskim stranicama Grada Dubrovnika i dalje su dostupne sve ažurirane informacije o koronavirusu s istaknutim poveznicama na posljednje podatke o epidemiji te na preporuke o zaštiti od virusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i objave Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te drugih relevantnih izvora nadležnih tijela koja sudjeluju u suzbijanju epidemije, ali i sve obavijesti o mjerama i aktivnostima koje provode Grad Dubrovnik te gradske tvrtke i ustanove. Grad Dubrovnik pokrenuo je i Viber zajednicu kao novi kanal komunikacije, a koji je prepoznat i od Vibera te nosi oznaku potvrđene zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.