Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uređen nogostup uz budući semaforizirani pješački prijelaz na Nuncijati

30.06.2022.

07:33

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Uređen nogostup uz budući semaforizirani pješački prijelaz na Nuncijati

Uređen nogostup uz budući semaforizirani pješački prijelaz na Nuncijati

Foto: Grad Dubrovnik / -

Grad Dubrovnik izgradio je i uredio nogostup za novi pješački prijelaz sa semaforima na državnoj cesti na Nuncijati. Novi pješački prijelaz smjestit će se istočno od postojećeg ulaza u naselje Nuncijata kod spoja državne ceste D8 i Ulice Đura Basaričeka.

Grad Dubrovnik izgradio je nogostup, potporni zid i izveo prilagodbu skalina s južne strane državne ceste D8 te izgradio nogostup na sjevernoj strani ceste - od budućeg semaforiziranog pješačkog prijelaza do postojećeg autobusnog stajališta. Ukupno je izvedeno oko 50 metara nogostupa, a vrijednost izvedenih radova iznosi 130 tisuća kuna s PDV-om.

Podsjetimo, na inicijativu Grada i u dogovoru s Hrvatskim cestama, Grad Dubrovnik financirao je prometni elaborat koji je izradio Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te je ishodio sve potrebne suglasnosti.

Označavanje pješačkog prijelaza i ugradnju semafora te druge odgovarajuće opreme izvest će Hrvatske ceste.

Navedenom investicijom riješit će dugogodišnji problem stanovnika Nuncijate koji nisu imali adekvatno označen prijelaz preko ceste koja prolazi rubnim dijelom naselja i koja je pod upravljanjem Hrvatskih cesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.