Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uređuje se asfaltni kolnik i kružni tok u Ulici dr. Vladka Mačeka

17.01.2023.

19:09

Autor: Radio Dubrovnik

Uređuje se asfaltni kolnik i kružni tok u Ulici dr. Vladka Mačeka

Uređuje se asfaltni kolnik i kružni tok u Ulici dr. Vladka Mačeka

Foto: Grad Dubrovnik / -

Sukladno godišnjem planu investicijskog održavanja i sanacije nerazvrstanih cesta na gradskom području u utorak je počela obnova asfalta na kolniku u Ulici dr. Vladka Mačeka.

Radovi obuhvaćaju uklanjanje postojećeg asfaltnog zastora, korekciju kružnog raskrižja na dnu ulice i to tako da će se postojeće raskrižje ukloniti i izraditi novo te, u konačnici, asfaltiranje ulice u cjelini. Očekivano trajanje radova je tri tjedna, a dinamika izvođenja ovisit će o vremenskim uvjetima.

Sugrađani se pozivaju na prilagođavanje privremenoj regulaciji prometa i pridržavanje znakova zabrane parkiranja na pojedinim dijelovima ulice, a koji će se postavljati na dionicama obuhvata radova sukladno dinamici izvođenja radova.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 800 tisuća kuna, a izvodi ih ugovorni izvođač radova na održavanju nerazvrstanih cesta u gradu Dubrovniku tvrtka Tehnogradnja d.o.o.

Prema najavama gradonačelnika Mata Frankovića prilikom predstavljanja i usvajanja Proračuna za 2023. godinu, upravo će u ovoj godini doći do pojačanog održavanja prometnica na gradskom području, a sanirat će se ukupna površina od oko 20 tisuća metara kvadratnih kolnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.