Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uređuje se trg u središtu Vignja

02.12.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U Vignju su počeli radovi na prvoj fazi uređenja trga u središtu mjesta, a izvodi ih građevinska tvrtka „MT“ Milana Tolja iz Orebića, dok je novac u iznosu od 620 tisuća kuna osigurala Općina Orebić iz svog proračuna.

Radovi se izvode prema projektu tvrtke „AG Studio d.o.o.“ za projektiranje iz Dubrovnika uz prethodnu suglasnost i odobrenje konzervatorske službe.

U drugu fazu, koja bi trebala biti završena do ljeta iduće godine, također će se uložiti 620 tisuća kuna i u sklopu trga postaviti spomenik hrvatskom branitelju Vignjaninu Tihomiru Antunoviću, poginulom u obrani Stona i Pelješca u studenom 1991. godine.

Gradnjom kamenog trga ispunila se dugogodišnja želja Vignjana, a i njihovih brojnih gostiju, da središte mjesta uz glavni mul konačno dobije izgled kakav Viganj zaslužuje kao jedno od najposjećenijih ljetovališta na Pelješcu, što se potvrdilo i u ovoj zbog korona virusa kriznoj turističkoj godini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.