Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uređuju se gradske plaže i kupališta

18.05.2019.

17:22

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Započete su sezonske aktivnosti na održavanju i sanaciji javnih plaža i kupališta. Uz asistenciju broda, najprije su pokrenuti radovi na gradskim kupalištima Belvedere, Porporela, Šulić, Danče i Bellevue.

Radovi se definiranom planu uskoro sele i na druge plaže, njih ukupno preko 25, na užem gradskom i prigradskim području te na Elafitima, a uključuju poravnavanje postojećih i nasipanje novih žala te, prema potrebama, sanaciju različitih oštećenja na ogradama, rukohvatima, betonskim platoima i stazama ili skalinima na samim kupalištima i pristupima moru.

Nadležni upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more ugovornom izvođaču izdao je 30 naloga za uređenje plaža u ukupnom iznosu od 2,1 milijuna kuna s PDV-om, a sredstva previđena u Proračunu za ovu namjenu iznose ukupno 2,5 milijuna kuna s PDV-om.

Prethodno, Upravni odjel prihvatio je i sve opravdane, odnosno izvedive zahtjeve za uređenjem kupališta koje su uputili gradski kotarevi i mjesni odbori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.