Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

20:23 / 21.01.2016.

Autor: Silva Capurso

Uskoro se otvara novi vrtić s dvije grupe

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Tatjana Šimac Bonačić u pratnji pročelnika Miha Katičića obišla je danas prostorije novih vrtića u Mokošici i Malom Zatonu, a zatim i sportsko-rekreacijski park u Mokošici koji je u završnoj fazi izgradnje.

Mokošica će uskoro dobiti novi vrtić za dvije grupe, a vrijednost investicije je 600 tisuća kuna. Nastavak je to ulaganja Grada Dubrovnika u infrastrukturu u predškolskom odgoju, a u novi vrtić smjestit će se 40 malih Mokošana.
"Stalna skrb o mladim naraštajima strateško je opredjeljenje gradske uprave, koja u okviru svojih mogućnosti ulaže velika materijalna sredstva i rad kako bi se osigurali uvjeti za kvalitetno odrastanje i sazrijevanje mladih u pozitivno orijentirane građane" - rekla je zamjenica gradonačelnika Šimac Bonačić prilikom obilaska.
Radovi na adaptaciji dijela društvenog doma u Malom Zatonu u dječji vrtić  također su u završnoj fazi, bit će okončani do kraja siječnja. Već su nabavljeni svi elementi potrebni za unutarnje uređenje pa će vrtić započeti s radom neposredno nakon završetka radova. U drugoj fazi uredit će se okoliš vrtića.
U Sportsko-rekreacijskom parku u Mokošici u tijeku je postavljanje sprava na dijelu Calisthenic parka za vježbanje na otvorenom. Vrijednost prve faze investicije, koja obuhvaća rekonstrukciju postojećeg dječjeg igrališta te ugradnju četiri nove sprave i antistres podloge iznosi 800.000 kuna. Iznos uključuje građevinske radove i naručenu opremu. U drugoj fazi u potpunosti će se obnoviti igralište za male sportove, a na mjestu boćališta izgradit će se tribine. Čitav projekt financiran je iz proračuna Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.