Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uskoro sprave za djecu s poteškoćama u razvoju na dječjim igralištima

25.08.2019.

09:22

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu programa održavanja dječjih i sportskih igrališta koje provodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika, postavit će se sprave za djecu s invaliditetom i smanjenom fizičkom pokretljivosti na tri dječja igrališta.

Trenutačno se rade temelji na dječjem igralištu na Batali gdje će biti postavljen vrtuljak za djecu u invalidskim kolicima, dok se u parku Luja Šoletića u Gružu planira postaviti ljuljačka za djecu u invalidskim kolicima te kombinirana ljuljačka u Bogišićevom parku na Ilijinoj glavici.

Sprave su izrađene od tvrtke Vojtek d.o.o. i ispod svake će se postaviti antistress gumena podloga.

Prilikom odabira lokacija, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika uzeo je u obzir dječja igrališta i parkove gdje je najlakši pristup djeci sa smanjenom pokretljivošću te raspored već postavljenih sprava na dječjim igralištima kako bi djeca osjećala sigurnost tijekom igranja i druženja na navedenim dječjim igralištima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.