Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uspješna potraga HGSS-a za poljskim turistom iznad Orebića

28.07.2020.

19:13

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Članovi Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja u Orebiću uspješno su danas oko 13 sati i 30 minuta završili potragu za 47-godišnjim poljskim turistom u brdu iznad naselja Bilopolje u orebićkoj općini. Zbog dehidracije nađen je u teškom stanju.

Nakon pregleda i prve pomoći u ambulanti u Orebiću helikopterom je Hrvatskog ratnog zrakoplovstva odmah prevezen u KBC u Splitu. S njim je u trenutku nalaza bila njegova 15-godišnja kći koja je nešto iza 12 sati i alarmirala službu 112.

Ona i otac zajedno su se uputili na planinarenje na brdo Sv. Ilije što je po vrlo vrućem vremenu moglo biti kobno i za nju i za njezinoga oca. Inače je s ocem i majkom na ljetovanju u Orebiću.

U toj brzoj i uspješnoj spasilačkoj akciji sudjelovalo je sedmero članova Hrvatske gorske službe spašavanja u Orebiću koji su i prvi pružili pomoć unesrećenom Poljaku, a slijetanje i uzlijetanje helikoptera na nogometnom igralištu u Orebiću osiguravali su članovi DVD-a Orebić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.