Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uspješno završen prvi dio participativnog budžetiranja u osnovnim školama

03.11.2020.

17:01

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U šest dubrovačkih osnovnih škola održane su provedbene radionice u sklopu projekta "Participativno budžetiranje Grada Dubrovnika", kojeg operativno provodi Dubrovačka razvojna agencija DURA. Izglasani su projekti koji idu u daljnju proceduru.

Neki od njih su: obnova vanjskog igrališta, uređenje prostora za vježbanje - treniranje - sprave, opremanje prostora unutar škole - kantine, sprave za penjanje po zidu u dvorani, opremanje dvorane. Ukupno je održano sedamnaest radionica, od toga osam online putem Zoom aplikacije. Time je uspješno završen prvi dio projekta.

Sljedeći korak u procesu provedbe je tehnička analiza predloženih ideja, a one koje zadovoljavaju postavljene kriterije promovirat će se unutar škole i uključenih razreda, nakon čega će uslijediti glasovanje između generacija škole koje su sudjelovale u projektu.

Ove godine u projektu sudjeluje sedam dubrovačkih osnovnih škola i svakoj od njih stavljeno je na raspolaganje po 10 000 kuna za projekte koji će imati doprinos u razvoju škole i učenika koji u njoj borave.

Osnovne škole uključene u projekt su: Mokošica, Montovjerna, Ivan Gundulić, Marin Držić, Lapad, Marin Getaldić te Antun Masle, u kojoj radionice nisu održane s obzirom da je cijela škola u vremenu provedbe bila upućena na on line nastavu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.