Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uspostavljena suradnja OB Dubrovnik i Medicinskog fakulteta u Splitu

23.07.2019.

16:42

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Sporazum o suradnji između Opće bolnice Dubrovnik i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, potpisali su, u nazočnosti župana Nikole Dobroslavića, ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić i dekan spomenutog fakulteta Zoran Đogaš.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prigodom istaknuo kako je ovaj Sporazum dobar za znanstveno usavršavanje naših liječnika i dobar korak ka kliničkim odjelima u našoj bolnici.

"Ovaj sporazum smatramo veoma važnim dokumentom koji će dosadašnju suradnju zasigurno unaprijediti na znanstvenom polju, na stručnom polju, na poslijediplomskim studijima, usavršavanjima, a na tragu je zaključka naše Županijske skupštine kojim smo utvrdili da se naša bolnica treba kretati ka kliničkim odjelima", izjavio je župan.

Župan je rekao i kako je uvjeren da će ovaj sporazum donijeti korist našoj bolnici, samim time i bolju medicinsku skrb, a to je onda korist cijeloj našoj županiji i svim našim žiteljima.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić zahvalio je županu na potpori te naglasio kako Opća bolnica Dubrovnik ne ulaže samo u infrastrukturu nego i u uvjete rada svih svojih liječnika:

"Iz ovog razloga smo se usmjerili prema Medicinskom fakultetu u Splitu, odnosno KBC-u Split, gdje fakultet ima svoju bazu. MI smo i kvalitativno i kadrovski jedni drugima najbliži, a našim djelatnicima želimo dati mogućnost da se uključe u rad fakulteta", rekao je među ostalim Bekić.

O tome da se radi o strateškom sporazumu između ove dvije institucije govorio je dekan Đogaš:

"O našem se fakultetu posljednjih godina govori u superlativima, izvor smo znanstveno-istraživačke misli, ali i izvor stručnosti i strateški nam je interes umrežavanje četiriju dalmatinskih županija, jer samo na taj način možemo pružiti kvalitetnu zdravstvenu skrb".

Đogaš je zahvalio i Upravi dubrovačke bolnice na ovoj inicijativi koja će, rekao je, zasigurno rezultirati velikim rezultatima, a za jesen je najavio potpisivanje ugovora s nastavnim bazama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.