Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uz blagdan Svih Svetih i Dušnog dana položeni vijenci

29.10.2021.

11:19

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo u počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima te stradalim civilima u Domovinskom ratu.

Počast su odali zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž, pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić te gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Maro Kristić.

Vijence su u položili i zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima, predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Oružanih snaga Republike Hrvatske te Ministarstva hrvatskih branitelja, kao i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Molitvu za sve pokojne predvodio je župnik župe sv. Petra don Ante Burić.

Predstavnici Grada Dubrovnika, Županije i udruge Hrvatski domobran potom su uz prigodnu molitvu položili vijence i zapalili svijeće i na Domobranskom groblju u Gospinom polju. Prigodnu molitvu predvodio je upravitelj svetišta Gospe od Milosrđa fra Miljenko Vrabec.

Sveta misa za sve poginule branitelje i stradale civile u Domovinskom ratu bit će u utorak 2. studenog u 18 sati u Katedrali. Misu će predvoditi katedralni župnik don Marin Lučić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.