Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uzgajali konoplju

04.08.2013.

14:19

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv dvije osobe slijede kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima

Tijekom provođenja zasjede u brdu iznad mjesta Momići u Kuli Norinskoj, policijski službenici Postaje granične policije Metković, zatekli su 50-godišnjaka prilikom zalijevanja stabljika indijske konoplje. Utvrđeno je da se radi o tri manja nasada s ukupno 22 stabljike indijske konoplje, visine od 100 do 220 cm. Na jednoj od lokacija pronađeno je i 20 gr droge marihuane.
Pretragom njegove obiteljske kuće koja se nalazi u blizini nasada,  pronađeno je još 19 gr marihuane. Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga kuće i okolnog zemljišta, u mjestu Plina Jezero u Pločama 32-godišnjeg korisnika. Tamo su policijski službenici Policijske postaje Ploče pronašli osam zasađenih stabljika indijske konoplje, visine do oko 75 cm i manju količinu marihuane.
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv obojice slijede kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.