Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uzinić volonterima: Pokazujete nam da svijet može izgledati bolje i ljepše

05.12.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka biskupija

Dubrovačka biskupija

Foto: - / -

Na Međunarodni dan volontera 5. prosinca mons. Mate Uzinić, apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor, iz Dubrovnika je uputio video poruku zahvalnosti volonterkama i volonterima čestitajući im njihov dan.

„Vi nam svojim primjerom pokazujete da svijet može izgledati bolje i ljepše kad darujemo nešto od sebe, ma zapravo kad darujemo sami sebe. Hvala vam što nas to učite“, kaže mons. Uzinić i nastavlja: „Potičem vas da nastavite i dalje, kako bismo i mi mogli biti potaknuti vašim primjerom i postajati oni koji će stavljati sebe i svoj život na raspolaganje drugima, svojoj braći i sestrama. Primjer za taj dar nam je sam Gospodin koji dolazi, kojeg u vremenu ovog došaća iščekujemo, zato što se darovao i što se u nama želi nastaviti darivati svima kojima nas šalje. Bog vas blagoslovio!“

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.