Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras i noćas zaprašuju se obje strane Rijeke dubrovačke

04.07.2019.

17:17

Autor: Radio Dubrovnik

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Iz Sanitata su izvijestili da nastavljaju s adulticidnim tretmanima suzbijanja komaraca, i to sa zemlje, primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje te s vozila u pokretu, od večeras u 19 sati na području Rijeke dubrovačke.

Zamagljivat će se iz barke kod otočića Blato u rijeci Ombli, a noćas od 1 sat zamagljivanje će biti na području Nove Mokošice sa svim sporednim ulicama, Prijevor, Dračevo selo, obala uz rijeku Omblu (Donje Obuljeno, Rožat i Komolac).

"Molimo građane da se ne zadržavaju (bez prijeke potrebe) na otvorenome na područjima provedbe u vrijeme suzbijanja. Pčelare molimo da zaštite pčele za vrijeme trajanja zaprašivanja. Za suzbijanje će se koristiti insekticid propisno registriran i dopušten za tu namjenu, rješenjem Ministarstva zdravlja za primjenu u Republici Hrvatskoj", ističu iz Sanitata.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tijekom planiranog vremena provedbe, tretmani će se odgoditi, a o svakoj promjeni Sanitat će pravovremeno obavijestiti javnost.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.