Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras javna tribina "ZA!Obalu"

18.04.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Marina Frapa u Gružu na Lapadskoj obali

Marina Frapa u Gružu na Lapadskoj obali

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Stranke Srđ je Grad, Možemo! i Nova ljevica pozivaju na javnu tribinu "ZA!Obalu" večeras u 19 sati u kongresnoj dvorani Hotela Lapad.

Na tribini će sudjelovati saborske zastupnice Sandra Benčić i Ivana Kekin, dok će moderator razgovora biti županijski vijećnik Marko Giljača.

Održivi razvoj obalnog područja tema je obalne kampanje Možemo! i Nove ljevice koja započinje ovom tribinom, a nastavit će se tijekom godine nizom sličnih susreta u gradovima od Dubrovnika do Pule. U organizaciji zeleno - lijevog bloka otvara se prostor dijaloga sa građanima i predstavljaju osnovna načela kampanje ZA!Obalu.

Odgovorno upravljanje jednim od najvrjednijih resursa koje imamo, poticanje zelenih politika i projekata koji pomiruju potrebe kulture življenja, javnog interesa i poduzetništva, zaštita prirode i očuvanje kvalitete života stanovnika obalnih gradova i održivost kao princip turističkog razvoja, osnovne su pretpostavke budućih politika i zakonskih okvira kojima bi se zagovarao interes mora, ljudi i obale.

Kako kvalitetno upravljati javnim pomorskim dobrom? Želimo li prioritetno poticati razvoj novih gospodarskih projekata na već zauzetim prostorima (brownfield investicije) i sačuvati nedirnute dijelove prirode za nove generacije? Kako kvalitetno nadzirati postojeće koncesije na zadovoljstvo i građana i koncesionara? Treba li gradovima koji za to imaju kapacitete prenijeti ovlasti sa županijske razine za upravljanje pomorskim dobrom na njihovom području? Kako urediti zakonske okvire kako se ne bi preklapale nadležnosti nad lučkim područjima i spriječilo nametanje projekata gradovima i općinama s državne razine?

Sva ova pitanja, kao i konkretni problemi na dubrovačkom području, bit će tema tribine u Hotelu Lapad koju zajednički organiziraju Srđ je Grad, Možemo! i Nova ljevica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.