Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras javna tribina "ZA Obalu - Korčula"

17.08.2022.

07:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Javna tribina "ZA Obalu - Korčula"

Javna tribina "ZA Obalu - Korčula"

Foto: Srđ je Grad / -

Javna tribina ZA!Obalu – Korčula održat će se večeras u 19.30 u Ljetnom kinu Korčula.

Tribinu organiziraju Nova ljevica, Srđ je grad i Možemo!, a na njoj se sudjelovati saborske zastupnice Sandra Benčić i Ivana Kekin te vijećnici Dubrovačko-neretvanske županije Marko Giljača i Igra Šain Kovačević.

Tema dužobalne kampanje – koja je započela u Dubrovniku, a nastavlja se tijekom godine nizom sličnih susreta na obali – održivi je razvoj obalnog područja. U organizaciji zeleno lijevog bloka otvara se prostor dijaloga s građanima na temu odgovornog upravljanja jednim od najvrednijih resursa koje imamo.

U tijeku je priprema novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji se izravno tiče života na otoku, a za kvalitetan Zakon nužno je sudjelovanje onih koji na otocima i na obali žive.

Kakav život na otoku želimo? Jesu li apartmanizacija i betonizacija jedina budućnost koja nas čeka? Kako se boriti protiv uzurpacije pomorskog dobra i javnih prostora? Kako kvalitetno upravljati javnim pomorskim dobrom? Kako kvalitetno nadzirati postojeće koncesije na obostrano zadovoljstvo građana i koncesionara? Je li most Pelješac – Korčula rješenje za naše otočke probleme? Koliko turizma i kakav turizam želimo?

Budući da se za rješavanje problema s kojima se svakodnevno susreću ljudi koji žive na obali treba obratiti tim ljudima, i građani će na tribini imati priliku govoriti o konkretnim problemima s kojima se susreću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.