Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras koncert Silentea za djecu s poteškoćama

29.12.2020.

11:41

Autor: Radio Dubrovnik

Rotary

Rotary

Foto: - / -

Akcija "Silente - Online za pravu stvar" bliži se kraju. Nedostaje još oko 20 tisuća kuna da bi se opremila prva Snoezelen soba u Dubrovniku za djecu s poteškoćama. Akciju su podržali članovi benda Silente koji večeras uživo sviraju iz Kazališta Marina Držića i virtulanim putem ulaze u vaše domove.

Kupnjom ulaznice od 100 kuna preko sustava ulaznice.hr ostvarit ćete gledanje koncerta i ujedno pomoći dubrovačkoj djeci s poteškoćama. Pomoći možete i uplatom donacije na Rotary Club Dubrovnik, IBAN HR6224070001169001130, Za Snoezelen sobu.

Riječ je o sobi koja kontrolirano stimulira svih pet osjetila kod djece s teškoćama u razvoju te ih pri tome uravnotežuje i smiruje. Opremljena je audio-vizualno-osjetilnim pomagalima, poput svjetlosnih zidova, aromalampi, glazbenih uređaja.

Snoezelen sobe su prostori koji djeci s gore navedenim teškoćama omogućavaju optimalne uvjete za obradu osjetilnih informacija, a time i stvaraju mogućnost za usvajanje novih vještina i učenje. Dugoročni cilj korištenja sobe je svakako osposobljavanje djece s teškoćama u razvoju za samostalan život.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.