Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras otvaranje Festivala peljeških kapetana

15.05.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Festival kapetana

Festival kapetana

Foto: Damir Kovačić / TZ Orebić

Festival peljeških kapetana održava se od 15. svibnja do 15. lipnja, a prvi je u nizu festivala koje ove godine organiziraju pelješke turističke zajednice uz raznoliki kulturno-zabavni i eno-gastronomski program dobio je i svoju maskotu.

U stotinu primjeraka izrađen je drveni brodić u modroj, žutoj i crvenoj boji tradicionalne peliške nošnje Orebića i šireg orebićkog kraja.

Neće se prodavati kao suvenir, nego će biti dodijeljen ugostiteljskim objektima, vinarijama i školjkarima koji sudjeluju u programu Festivala kao znak da će u njima za trajanja te manifestacije dobiti traženu uslugu po promotivnim cijenama.

Otvaranje festivala je večeras u 19.30 na trgu Mimbelli u povijesnoj jezgri Orebića, gdje će članovi amaterske kazališne udruge Kušin uprizoriti svečani doček kapetana u odorama i nošnjama iz 19. stoljeća. Slijedi zabavni program uz svirku i pjesmu Dua Sol iz Korčule, dok će članice pelješkog ogranka Lige protiv raka usluživati slatke delicije pelješkog kraja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.